Produktion og Sikkerhed 

7

PRODUKTION AF FYRVÆRKERI – STEP BY STEP

Vi ønsker altid et tæt og transparent forhold til vores kunder. Det gør vi ved at vise tillid omkring vores service og produkter. Derfor kan du her blive klogere på, hvordan vores procedure er for produktion af et batteri på vores fabrik i Kina. Ethvert batteri, der bliver produceret på vores fabrik i Kina, er baseret på samme konstruktionsplan.

Vi kender dem alle: fyrværkeribatterierne. De fås i alle tænkelige skudtal, kaliber og vægtklasse samt med forskellig fyld. Bare tænd batteriet en gang og derefter udløses et forudbestemt antal skud og bliver til et komplet og smukt fyrværkeri. Efter vores mening har fyrværkeribatteriet beriget fyrværkeriverdenen, som intet andet fyrværkeri nogensinde har gjort. Vi gennemgår her, hvordan produktionen af vores batterier foregår på vores fabrik i Kina.

Produktion af batteriet er et eksempel på nogle af de produkter, vi producerer i Kina.
Produktionen af alt fyrværkeri starter med en enorm papirrulle, som afbøjes flere gange på en metalrulle. Diameteren for denne papirrulle afgøres efter fyrværkeribatteriets kaliber. Så hvis du pakker papiret omkring et 30 mm rør, har du senere et lanceringsrør med en indre diameter på 30 mm. Når papiret er pakket rundt om metalrullen, tilføjer maskinen kontinuerligt noget lim. Papirrøret er færdigt, når det har fået den ønsket tykkelse. Røret skæres i den rette længde. Når røret er skåret, skubber maskinen de enkelte rør til side og fortsætter med at lave nye papirrør. Fabriksarbejderen samler herefter rørene i de størrelser, som fyrværkeribatterierne har. Pakkerne med rør får herefter tid til at tørre, for derefter at få fyldt rødt ler i bunden af rørene. Det røde ler fungerer som et solidt låg i bunden af batteriet. Herefter fyldes der krudt i røret og forsejles efterfølgende.

SÅDAN ANVENDER DU OG DINE KUNDER SIKKERT FYRVÆRKERI

Ikke kun ved køb og salg af fyrværkeri er det nødvendigt med sikkerheden i top. For at undgå risiko for ulykker, når fyrværkeri antændes, skal sikkerhedsforholdsreglerne kendes og overholdes. Før fyrværkeriet antændes om aftenen, skal pladsen til det kommende fyrværkeri indstilles i dagslys. En balkon er lige så uegnet som steder i nærheden af kraftledninger eller træer. Derudover bør fyrværkeri ikke fyres for tæt på følsomme faciliteter som kirker, ældrehjem eller hospitaler. Tilsvarende skal der holdes en stor afstand til virksomhedslokaler, tankstationer og lagre. Du skal afholde dig helt fra fyrværkeri i tilfælde af meget stærk tørke, eller hvis andre miljøfaktorer ikke er i orden. Før brug af fyrværkeri, skal garageporte, åbne døre og vinduer lukkes. Derudover skal ildslukkere eller vandspande være tilgængelige inden for rækkevidde.

Derudover skal det bemærkes, at afbrænding af fyrværkeri kun udføres af ædru mennesker, da reaktionstiden kan påvirkes af påvirkningen af alkohol eller stoffer. Den person, der er ansvarlig for antænding af fyrværkeriet, skal bære tæt passende tøj, lavet af læder, denim eller bomuld. Brede lommer, korte ærmer eller hættetrøjer bør undgås, når fyrværkeriet antændes, så fyrværkeren ikke kan blive fanget i det. Når du transporterer de enkelte produkter, skal du være opmærksom på, at disse muligvis ikke bør bæres i rygsække, jakker eller bukselommer. Når fyrværkeriet er tændt, skal en mindsteafstand på otte meter holdes. Ved affyring af raketter anbefales tomme flasker, der placeres i en kasse. Så raketterne kan antændes ideelt. Det er anderledes med jordfyrværkeri. Som navnet antyder, er en flad og ikke-brændbar overflade den bedste antændelsestilstand her. Der skal garanteres en tilstrækkelig afstand til brandbare materialer.

KLAR TIL AFFYRING

Et bestemt antal enkeltrørsskud antændes via en detonator eller med hånden via en lunte. For at beskytte batteriet mod fugt, er det beskyttet af aluminiumsfolie. Hvert individuelle lanceringsrør, indeholder et andet paprør, der er lukket i begge ender. Dette omtales som en bombette. Bombetten indeholder den virkning, som vises på himlen. Ved hjælp af en ladning affyres bombetten. Via en forbindelsessikring kobles alle individuelle lanceringsrør, så bombetterne affyres efter hinanden og ikke på samme tid. Ved tændingstidspunktet startes den forsinkelsesdetonerede ledning og brændes langsomt under den lodrette opsendelse. På det højeste punkt antændes sprængladningen. Dette adskiller bombetten og antænder samtidig de inkluderende effekter.