Fyrværkeri typer

7

Konsum fyrværkeri og professionelt fyrværkeri

Fyrværkeri opdelt i fire kategorier.

Fyrværkeri er dybest set opdelt i fire kategorier. Kategori 1-3 betegnes som konsum fyrværkeri og kategori 4 betegnes som professionelt fyrværkeri. Kategori 1 omtales som minifyrværkeri og er den mindst farlige form for fyrværkeri og er fyrværkeri, der er tilegnet til børn og unge. Fyrværkerne inkluderer blandt andet gnister og små lysende effekter.

Fyrværkeri i klasse 1 benyttes ikke kun i nytåret, men bruges også i andre festlige anledninger som sjovt fyrværkeri til bordfyrværkeri og andet.

Kategori 2 inkluderer de genstande, der kaldes nytårsaften-fyrværkeri. Her taler vi eksempelvis om  heksehyl, fyrværkeribatterier, fontæner, som alle kan klassificeres som småt fyrværkeri.

Kategori 3 inkluderer fyrværkeri, der er forbundet med konsumfyrværkeri, men udgør en mellemhøj risiko. Fyrværkeri i denne kategori er beregnet til udendørs anvendelse og større, åbne områder.

Kategori 4 er det store fyrværkeri og er kun forbeholdt den uddannede fyrværker. I denne klasse finder du kuglebomber, cylinderbomber, romerlys, cylinderfontæner, kugleraketter, bomberør, m.m. Som en del af et professionelt fyrværkeri, bruges disse ting normalt i musikfyrværkeri, festfyrværkeri, bryllupsfyrværkeri og fødselsdagsfyrværkeri.

Bomberør

Bomberør er enkelt fyrværkerirør med en lille fyrværkeribombe, den såkaldte Bombette. De fleste af disse er kraftige bang-effekter, salutterne, men der er nu også smukke enkelteffekter.

Indtil midten af 2017 var disse bomberør stadig op til 50 mm for normale forbrugere, kendt som Diamond bomb tubes. Alternativt er der i dag tre-bladet bomberør, der fremkalder en smuk tæt buket på himlen.

Batterier

Fyrværkeri batterier er gennem årene blevet en populær bestanddel både i konsum fyrværkeri og i professionelt fyrværkeri. Sammen med det traditionelle raketter, er batterier en populær bestanddel i fyrværkeriverdenen.

Når et batteri er antændt, affyrer det flere effekter automatisk med få intervaller. Batterierne er populært, fordi det giver et godt udbytte og det giver forbrugeren anledning til at nyde op til flere brag, set i forhold til en almindelig raket. Fyrværkeri batterier anvendes ofte i professionelle sammenhænge til events.

Fyrværkeripakker (Sortiment)

Skal det være nemt? Så har vi løsningen til dig her. Mange slutbrugere ønsker blot at købe en samlet pakke eller et sortiment med andre ord. Uanset om dine kunder ønsker raketter, bomberør, batterier og krudt til børnene, så har vi pakker, der passer til disse behov.

Kombinationsfyrværkeri

Vores kombinationsfyrværkeri er sammensat af vores professionelle, der trækker på mange års praktisk erfaring. De kender effekten af effekterne i dybde og bredde og samspillet mellem effekterne i forskellige højder for at opnå de mest effektive fyrværkeriformationer. Med leveringen modtager du en opsætnings- og afbrændingsplan, som ikke nødvendigvis skal være nøjagtig, men mere eller mindre overholdes. Dermed affyres det hele ikke på samme tidspunkt og dine gæster vil have vanskeligt ved at afgøre, om det er en professionel, der har sørget for opsætningen.

Fontæner

Fyrværkerifontæner efterligner de kunstneriske springvand, der har inspiration fra de fleste kulturer, som græske tempellunde og hellige kilder. Fyrværkerifontæner sprøjter kaskader af lys, gnister og stjerner direkte op i luften, hvorefter de stille daler til jorden og derved danner
en fornemmelse af et springvand eller en fontæne.

Raketter

Raketter er for mange, traditionelt set, en del af nytårsaften. Udvalget af raketter er steget kraftigt på tværs af producenterne. Vi imødekommer den store efterspørgsel ved altid at kunne skaffe de raketter hjem, der efterspørges såvel som at have et stort sortiment på vores lager. Vi har det smukkeste udvalg af raketter uanset, om det er gnistraketter, zinkraketter eller klassisk kinesiske nytårsraketter.

Junior artikler

Fyrværkeri til børn og unge, som hører ind under kategori 1. Her er de mest kendte genstande blandt andet heksehyl, knaldperler, jordsole, jordspinnere, hundeprop pistoler, minifontæner med flasheffekt, farverige vulkaner med guldfontæne. Der findes nogle rigtig sjove og spændende fyrværkeriartikler til børn og unge og det kan være med til at gøre aftenen sjov og spændende med fyrværkeri i mindre kaliber.

Private labels

Kontakt os og hør mere her